INMA participă la evenimentul de încheiere a proiectului european Clusterix 2.0, alături de înalți oficiali europeni

INMA participă la evenimentul de încheiere a proiectului european Clusterix 2.0, alături de înalți oficiali europeni

În perioada 15-16 octombrie, echipa INMA va participa la un eveniment online de încheiere a unui amplu proiect european, Clusterix 2.0 — New Models of Innovation for Strategic Cluster Partnerships, finantat prin programul Interreg Europe.

Derulat de un consorțiu format de parteneri din Austria, Italia, Suedia, Belgia, Franța, Danemarca, Republica Cehă și Ungaria, proiectul Clusterix 2.0 a avut drept obiectiv creșterea numărului de colaborări cros-sectoriale și a parteneriatelor între clustere din regiunile partenere, dezvoltarea de parteneriate strategice inter-regionale pe baza competențelor complementare identificate și specifice profilului regional de specializare inteligentă.

INMA este partener în cadrul acestui proiect, având ca partener strategic asociat Ministerul Educației și Cercetării.

Acest eveniment este organizat în 2 sesiuni, în 15 și 16 octombrie 2020, marcând încheierea celor cinci ani de implementare a proiectului:

  • Pe 15 octombrie 2020, de la ora 12:30 EET, va avea loc sesiunea intitulată „Future Clusters in Innovation Ecosystems“ care va aborda teme precum lecțiile învățate în cadrul a trei proiecte dedicate clusterelor, direcții în dezvoltarea unor viitoare politici și un panel de discuții la care vor participa, printre alții, Erwin Siweris, directorul Interreg Europe și Mark Przeor din cadrul DG Grow, Comisia Europeană;
  • Pe 16 octombrie 2020, se va desfășura sesiunea cu titlul „CLUSTERIX 2.0 – Achievements in Cluster Policies of the Last 5 Years”, de la ora 11:00 EET în cadrul căreia vor fi prezentate principalele  rezultate obținute de parteneri în cadrul acestui proiect. Și la aceasta, vor participa înalți oficiali europeni, printre care Ana Mihaljevic și Marc Pattinson, ambii din cadrul Interreg Europe. În cadrul acestei întâlniri, INMA va fi implicată activ într-o secțiune dedicată prezentării de servicii de inovare pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, membre ale clusterelor, servicii dezvoltate pe baza bunelor practici identificate în cadrul proiectului. Din partea INMA va participa Cornelia Muraru Ionel, responsabilul Clusterix 2.0 în cadrul INMA. Evenimentul va mai aborda teme precum managementul clusterelor, rolul acestora în parteneriatul public-privat și lecțiile învățate în cadrul acestui proiect.

Filmul de prezentare a principalelor rezultate ale INMA obținute în cadrul Clusterix 2.0 va putea fi vizionat și pe site-ul INMA. Acest film a fost realizat în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Cercetării și Inovării, Asociației Clusterelor din România – Clustero, ai unuia dintre clusterele care au participat ca stakeholder în cadrul proiectului și ai INMA.?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×