Despre noi

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare – INMA Bucureşti are cea mai veche şi prestigioasă activitate de cercetare în domeniul maşinismului agricol şi a tehnologiilor de mecanizare din România.

1927

primul Centru de cercetare pentru maşini agricole în cadrul Institutului de Cercetări Agronomice al României – ICAR (Legea de înfiinţare publicată în M.O nr. 97/05.05.1927);

1930

s-a înfiinţat Staţiunea de Incercare a Maşinilor şi Uneltelor Agricole prin transformarea Centrului de cercetare din cadrul ICAR – care a pus bazele ştiinţifice privind metodologiile şi tehnica experimentală în domeniu (Decizia nr. 2000/1930 a Directorului ICAR – GHEORGHE IONESCU ŞIŞEŞTI)

1952

s-a înfiinţat Institutul de Cercetări pentru Mecanizarea şi Electrificarea Agriculturii – ICMA Băneasa prin transformarea Staţiunii de Incercarea Maşinilor şi Uneltelor Agricole;

1960

s-a înfiinţat Întreprinderea pentru Proiectarea şi Producţia de Prototipuri de Maşini, Utilaje şi Instalaţii Agricole – IPMA Otopeni;

1979

s-a înfiinţat Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Inginerie Tehnologică pentru Maşini şi Utilaje Agricole – ICSITMUA, în subordinea MICM, prin unificarea ICMA din subordinea MAA cu ICPMA din subordinea MICM;

1996

s-a înfiinţat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare – INMA, conform HG 1308/25.11.1996, prin reorganizarea ICSITMUA, HG 1308/1996 în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării HG 823/2004;

2008

INMA a fost acreditat pentru a desfăşura activităţi de cercetare-dezvoltare finanţate din fonduri publice în conformitate cu HG 551/2007, Decizia ANCS nr. 9634/2008;

2009

INMA devine membru al prestigiosului Grup European de Design si Inginerie Igienica (EHEDG), care reuneste intr-un consortiu: producatori de echipamente pentru industria alimentara, institute de cercetare, precum si autoritati de sanatate publica. EHEDG a fost fondat in 1989 cu scopul de a promova conceptul de igiena pe parcursul procesului de procesare si impachetare a alimentelor. Scopul principal al EHEDG este promovarea alimentelor sigure, prin imbunatatirea ingineriei igienei si designului sub toate aspectele in procesul de procesare a alimentelor.

?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×