Total personal în cadrul laboratorului, din care: 15
- Personal de cercetare cu studii superioare: 12
- Tehnicieni: 3
În cadrul Laboratorului se realizează cercetarea-dezvoltarea și testarea diferitelor procese, tehnologii și echipamente tehnice pentru producerea de bioresurse și pentru producerea de bioenergie.
Colectiv Testări Simulate și Accelerate Echipamente pentru Producerea de Bioresurse
În infrastructura colectivului avem INSTALAŢIA DE ÎNCERCĂRI ÎN REGIM SIMULAT ŞI ACCELERAT, TIP HIDROPULS – Instalaţia de încercări în regim simulate şi accelerat tip Hidropuls, aparţinând INMA Bucureşti este o instalaţie unică la nivel naţional, ce poate execută expertize, analize şi optimizări ale: elementelor şi sistemelor ce permit asigurarea siguranţei şi securităţii în transportul de suprafaţă şi aerian, platformelor antiseism, echipamentelor din energetică cu aplicaţii speciale, maşinilor, echipamentelor agricole, din industria constructoare de maşini, etc. Instalaţia dispune de dotări comparabile cu cele existente în laboratoare similare la nivel mondial, care-i permit efectuarea de testări în regim simulat şi accelerat pentru aproape orice tip de echipament, ansamblu şi subansamblu din industria constructoare de maşini, energetică, aeronautică, etc., încercările fiind limitate doar de dimensiunile acestora (trebuie să încapă pe platforme şi să nu depăşească dimensiunile laboratorului), de cursa cilindrilor: 100 mm, forţamaximă aplicabilă: 250 kN, frecvenţa: 0 100 Hz.
Șef Colectiv – CS III: drd. ing. Persu Cătălin
CS III: drd. ing. Sorică Elena
CS: drd. ing. Oprescu Remus
CS: ing. Dumitru Iulian
CS: drd. ing. Stroescu Gheorghe
IDT: ing. Leșeanu Aurel
Tehnician: Gavrilă Victor
Muncitor: Cîrlan Gheorghe
Șef colectiv: PERSU Ioan Catalin, cercetător doctorand, ing, CS III, 30 ani, inginer diplomat în știință sistemelor și calculatoarelor, specializarea automatică și informatică Industrială, absolvent al „Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică”, diplomă de master, specializarea „Tehnologii Informatice în Ingineria Sistemelor”, în prezent doctorand în inginerie mecanică în cadrul Școlii Doctorale Ingineria Sistemelor Biotehnice, Politehnică din București.
Experienţă profesională: Începând cu luna octombrie 2010 am început activitatea la INMA Bucureşti în cadrul DEPARTAMENTULUI DE ÎNCERCARI-DI în calitate de asistent cercător științific. Principalele activități au fost de coordonare și participarea la elaborarea lucrărilor de cercetare-dezvoltare-inovare din cadrul departamentului: metodologii, proceduri, metodici, testări, studii de soluţii şi cercetări documentare, experimentări în condiţii de laborator şi exploatare, elaborare documentaţii de însoţire pentru produse din domeniul utilajelor şi instalaţiilor din industria alimentară şi agricultură. Responsabil de încercare pentru diferite tipuri de utilaje agricole şi alimentare supuse încercărilor în cadrul departamentului de încercări. Dezvoltare echipamente de automatizare (comandă/control) destinate diferitelor tipuri de utilaje/echipamente agricole şi alimentare.Proiectare/realizare sisteme automate industriale hardware și software, analiză experimentală a structurilor de rezistență, testarea echipamentelor asistată de calculator, măsurători de tensometrie, achiziție și analiză de date. Activitatea științifică s-a concretizat în publicarea a peste 69 de articole, dintre care 18 (ISI), în cadrul unor conferințe/simpozioane, jurnale naționale/internaționale, 3 cărți în calitate de coautor, 6 cereri de brevet în evaluare.
E-mail: persucatalin@yahoo.com
Tel: 0784636431
Fax: 021.269.32.73
Colectiv Testari Tehnologii si Echipamente pentru producerea de bioenergie